Badkamer stucwerk

Badkamer stucwerk

Vandaag de dag is stucwerk of een exclusieve wandafwerking bijna niet meer uit een badkamer weg te denken. Een badkamer stucen met een combinatie van materiaal als natuursteen, keramiek of neolith kan een zeer bijzondere combinatie vormen. Een volledig afgewerkte badkamer met decoratief stukwerk geeft een bijzondere sfeer waar je je graag in bevindt. We verzorgen uiteenlopende stijlen en uitstralingen en begeleiden het gehele traject met uiterste zorg. Creëer een rustige of juist unieke en exotische uitstraling in je badkamer zodat je nergens anders meer wilt zijn.

Voorbereiding en kwaliteit

Wij zijn gespecialiseerd in het leveren van badkamer stucwerk op maat. We verdelen de decoratieve afwerkingen in twee groepen: het droge gedeelte van de badkamer en het gedeelte dat rechtstreeks belast wordt met water, zoals een douchecel. Een badkamer stucen of decoratief afwerken in plaats van betegelen vergt technische voorbereidingen en verschillende stappen voorafgaand aan het uitvoeren van de afwerking.

Allereerst is het belangrijk om een stabiele en vlakke ondergrond te creëren. Wij vlakken de ondergronden uit met hoogwaardige materialen op cementbasis. In het gedeelte dat rechtstreeks belast wordt met water, zoals de douchecel,  mag op de wanden nooit een pleister toegepast worden op basis van gips. Water en gips reageren op elkaar en het gips kan dit niet verdragen waardoor ernstige schade kan ontstaan. We bereiden de ondergrond spanningsarm voor zodat er later geen scheurvorming kan ontstaan en doorzet in de decoratieve toplaag. Bij scheurvorming in de eindafwerking kan water intreden waardoor vlekken kunnen ontstaan.

Om scheurvorming te voorkomen, zorgen wij voor een volledige bewapening, maken wij gebruik van kimband en voorzien wij de totale ondergrond van een waterdicht membraan. De rubberen coating die we gebruiken is waterdicht en zorgt ervoor dat de ondergrond spanningsarm is. Hierna is de voorbereiding afgerond en kunnen naar gelang het type afwerking diverse lagen aangebracht worden die leiden tot een verbluffend eindresultaat.

Van betonlook tot rotswand

Profileringen zoals uitwendige hoeken en andere eindpunten worden voorzien van speciale profielen die bestand zijn tegen temperatuurwisselingen en vocht. Een uitgebreide omschrijving van de werkzaamheden geven wij uiteraard vooraf tijdens de voorbereidingen van het project. Tot slot vormt de bescherming van onze producten in de eindfase een belangrijk laatste onderdeel.

We bieden een zeer divers aanbod van exclusieve afwerkingen aan die toegepast kunnen worden in de badkamer waaronder veel Italiaanse kalkpleisters, leemstucwerk en Beal Mortex. Ook bijzondere handcrafted originals zijn uiterst geschikt om in een moderne badkamer sfeer te geven en een glamoureuze of luxueuze uitstraling. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Wat begint bij een badkamer stucen kan resulteren in een rustige betonlook afwerking, een natuurlijke leemstuc afwerking, een natuursteen look of zelfs een rotswand. Van het beginstadium tot het eind verzorgen wij de mooiste en meest toonaangevende exclusieve afwerkingen en een volledige nazorg. Onze naadloze badkamer stucwerk afwerkingen zijn bacterie- en schimmelwerend. Het onderhoud is zeer eenvoudig dankzij het gebruik van een enkele kitvoeg en niet de vele voegen zoals bij betegelen het geval is. Naadloze badkamer stucwerk afwerkingen op basis van natuurproducten zorgen voor een gezonder binnenklimaat en dragen bij aan de waardevermeerdering van het totale object.

Wij adviseren en inspireren graag over de vele toepassingen en mogelijkheden.