Erik Spakman

Ik ben een 5e generatie kalk decorateur. De eerste generatie Spakman pleister meesters gaat al van vader op zoon terug naar de vroege  18e eeuw. De afgelopen 20 jaar ben ik onderdeel geweest van het Spakman stucadoors gilde. In de eerste jaren ben ik opgeleid en sinds 2008 sta ik zelf aan het roer. De naam Spakman en pleisterwerk zijn een begrip in het Gooi.

Vanaf 2010 ben ik me gaan specialiseren in Italiaanse structuurtechnieken om steen en marmeren wanddecoratie te kunnen realiseren. Een klassieke specialisatie uit de school van Marmorino pleisteraars uit Venetië.

Na meerdere studies in Italië te hebben gevolgd en de mogelijkheid om deze technieken te mogen toepassen in vele prachtige huizen sta ik binnen de wereld van pleister decorateurs bekend als de maatstaf voor Italiaans stucwerk. Deelname en waardering in Milaan voor Giorgio Graesan events zijn een mooi voorbeeld hiervan.

Details als ronde afwerkingen, geometrische vormen en toevoegen van ornamenten leken tot voorheen niet mogelijk. Mijn vaardigheid en het gebruik van moderne eco-vriendelijke materialen met een hogere hechtingswaarde in combinatie met nieuwste generatie coatings maken dit anno 2019 mogelijk.

“De kwaliteit van mijn wanddecoraties is een streven en zoektocht naar de perfecte afwerking. Decoratief pleisterwerk blijft veelal decennia lang onderdeel van een ruimte. Oneffenheden zijn hierbinnen onacceptabel. Het pleisterwerk dient als een vloeiend geheel samen te komen”

Ben je op zoek naar marmeren of stenen wanddecoratie, dan laat ik je graag vrijblijvend de mogelijkheden zien hoe je een unieke sfeer in huis kan creëren.

Hoe werkt Erik?

Consult / kennismaking
Voorstel
Productie
Nazorg en garantie

Consult/kennismaking
Ik hecht veel waarde aan een prettige en goede relatie met mijn opdrachtgevers.

“Luisteren en de goede vragen stellen om de wensen goed in kaart te brengen zijn erg belangrijk voor mij. Wanddecoratie is zeer persoonlijk en sfeer afhankelijk”

Keuze voor materiaal, oppervlakte structuur  en afwerking zijn allemaal dienend aan de gewenste sfeer van de ruimte. Een eerste kennismaking duurt gemiddeld een uur tot anderhalf uur waarbij je zelf ook veel kennis zal opdoen over de mogelijkheden van Italiaans pleisterwerk.

Voorstel
Als de kennismaking naar wens is geweest, zal  ik aanbieden om de besproken richting uit te werken in een voorstel. Elk voorstel bestaat uit een gedetailleerde omschrijving voor materiaal en afwerking, een planning en een begroting voor de te realiseren werkzaamheden.

De opgegeven begroting is een vaste prijs zodat je van tevoren weet waar je aan toe bent.

Productie
Ik werk met een team van decorateurs die ruime ervaring hebben, gespecialiseerd en goed opgeleid zijn. Deze groep vakmensen ronden van begin- tot eindstadium alles in perfectie af. Ik zal zelf te allen tijde zorgdragen voor een keurige oplevering.

Pleisterwerk heeft een specifiek ritme van aanbrengen en afwerken. Het is belangrijk om een bepaalde ruimte in een keer van begin tot eind te realiseren. Mijn team en ik werken vaak in een keer door om een ruimte klaar te maken. Dit komt de kwaliteit van het werk ten goede en beperkt de hinder bij de opdrachtgever.

Nazorg en garantie
Hoge kwaliteit gaat in combinatie met een goede garantie. Ik garandeer 10 jaar volledig detailbehoud van mijn creaties, met uitzondering van een aantal afwerkingen in het interieur en het exterieur zoals vloeren en ruimtes die zware mechanische belastingen en water of vloeistoffen te verduren hebben.