Gouden muur als blikvanger in je huis

Een gouden muur in de woonkamer, slaapkamer of zelfs in de badkamer of keuken: deze kleur zie je steeds vaker verschijnen in interieurtijdschriften of -platformen online. Niet gek ook, want deze kleur kan een ruimte volledig omtoveren tot een kamer met een echt luxe gevoel. Natuurlijk kun je een muur goud verven, maar voor een echte eyecatcher aan de muur kies je voor een metal stuc.

Met een gouden muur in je huis of kantoor, kun je al snel een ruimte helemaal transformeren. Je meubels hoeven helemaal niet heel extravagant te zijn. Met basic en minimalistische meubels, zoals witte schuifdeuren op een (inbouw)kledingkast en witte hoogglans nachttafeltjes krijg je al snel een luxe gevoel door de gouden muur. Dat is de kracht van kleur.

Gouden muur met metal stuc

Een metal stuc is een nieuwe soort luxueuze afwerking voor je muur (of meubel), die voor waanzinnige effecten zorgt. Deze stuclaag voor je wand of meubel bestaat uit echt metaal, en is in verschillende soorten metaal verkrijgbaar. Voor de gouden look kun je kiezen voor messing, maar je kunt de stuc ook in het metaal brons, koper, zink, tin, ijzer, aluminium of de creaties ‘roest’ en ‘groenoxide’ aan laten brengen.

Deze metalen kunnen ook onderling gecombineerd worden, waardoor er een scala aan effecten en kleurcreaties mogelijk is. Metal stuc kan op verschillende manieren worden afgewerkt. Je kunt kiezen voor een raw finish, voor een rauwe look, of voor industrieel stoer met veel effecten voor een robuuste maar moderne look. Of ga voor hoog gepolijst en een subtiele afwerking met een glamour effect.

Metal stuc aanbrengen door Erik Spakman

Bij Erik Spakman ben je aan het juiste adres als je op zoek bent naar een exclusieve afwerking voor zowel interieur als exterieur, voor zowel particulieren als bedrijven. Spakman is een 5e generatie kalk-decorateur. De eerste generatie pleister meesters stamt uit de vroege 18e eeuw. De afgelopen 20 jaar heeft Erik onderdeel uitgemaakt van Spakman Stukadoors Gilde, en na in de eerste jaren te zijn opgeleid, staat hij sinds 2008 zelf aan het roer.

Vanaf 2010 is hij zich gaan specialiseren in Italiaanse structuurtechnieken om stenen en marmeren wanddecoratie te kunnen realiseren voor zijn klanten. Na meerdere studies in Italië te hebben gevolgd, en na het mogen uitvoeren van dit type stucwerk, staat Erik binnen de wereld van pleister decorateurs bekend als de maatstaf voor Italiaans stucwerk. Ook voor een gouden muur draait hij zijn hand niet om.

Tijdens het consult en de eerste kennismaking worden alle wensen op het gebied van materiaal, oppervlakte structuur en afwerking besproken. Daarna komt Erik Spakman met een voorstel met daarin een gedetailleerde omschrijving voor materiaal en afwerking, een planning en een begroting voor de te realiseren werkzaamheden. Als dit allemaal akkoord is, kan worden overgegaan tot productie. Samen met een team van ervaren en gespecialiseerde decorateurs gaat Erik aan de slag om jouw ideeën tot werkelijkheid te brengen.