Stijlen

Vakmanschap

Door gebruik te maken van de allerbeste materialen in combinatie met vakmanschap en de juiste gereedschappen kunnen zeer veel verschillende stijlen gecreëerd worden. Het combineren van verschillende materialen resulteert in de meest waanzinnige effecten. Van driedimensionaal Fresco behang zoals Affreschi en Affreschi met een échte kalk ondergrond tot een Venetiaanse marmer-look gepleisterde wand. Er is voor elk soort interieurinrichting een passende afwerking beschikbaar.

Giorgio Graesan

Nova Color

San Marco

Valpaint

Affreschi en Affreschi

Uitstraling

Door met zelf samengestelde producten en vele hoogstaande leveranciers te werken, kan er altijd een geschikte uitstraling gecreëerd worden. Met aardse materialen zoals kalk en leem worden leefruimtes stijlvol en gezond. Leem is ideaal om toe te passen als warmtegeleider en kan dus zeer goed toegepast worden bij warmtewanden en bijvoorbeeld leemkachels. Tierrafino heeft hier uitstekende producten voor. Ook op wanden en plafonds met een korrelige afwerking is dit een ideale oplossing voor de demping van de akoestische tonen.

Andere natuurlijke materialen zoals kalk kunnen toegepast worden in een breed spectrum qua afwerkingen. Giorgio Graesan heeft zeer  fijne kalkpleisters om bijzondere kunstafwerkingen mee te modelleren. Van zeer grove, ruwe looks tot Venetiaanse glanspleisters.

Laat je verrassen door het unieke assortiment van bijzondere verven om accenten mee uit te drukken zoals geen enkele andere techniek dat kan.

Decoratieve schilder

Behalve spaantechnieken zijn wij ook gespecialiseerd in het aanbrengen van decoratieve schilder, kwast en roller technieken. San Marco heeft hierin een bijzondere range aan afwerkingen waar wij uiteraard zelf de laatste hand aan leggen. Met waanzinnige kleuren in brons, koper, goud, zilver en andere metallic kleuren en op basis van verschillende soorten kwarts, zilverzand, marmer en meel ontstaan door lichtval exceptionele creaties.

Lucht en zee effecten met een bijzonder hoog allure aan exclusiviteit maken wij onder andere met Valpaint.

Industriële revolutie laten we ontstaan met echte roest en koper afwerkingen. Hierbij helpt Nova Color ons met zeer exclusieve koper en metaal oxidatie, van zeer aanwezige levendige tot subtiele oxidaties.

Dieren

Ook in moderne interieurs gaan wij verder dan de rest en willen wij de meest exclusieve afwerkingen aanbieden. Hierbij kan een metal stuc niet worden vergeten: echt metaal dat wij verwerken in diverse soorten metaal en ook kunnen laten oxideren. Met structuren of juist niet zodat de creatie op een metalen gepolijste plaat lijkt. Metal stuc en bijvoorbeeld mettalo fuso van Novacolor zijn hier exclusieve materialen voor.

Meer moderne stijlen vind je terug in onze animal serie. Dierstructuren zoals krokodillenleer-look is een specialisatie die we in vele kleuren kunnen uitvoeren. Een natuurlijke uitstraling of juist niet waarbij we de creatie afwerken met een glitter van zilver of goud.

Klassieke stijlen zoals Spatula Stuhhi en Spirito Libero geven de klassieke Italiaanse tinten weer. Voor echte authentieke uitstralingen maken wij oude wanden met kalk en klei waarbij onder andere Novacolor calce cruda en ARCHI+ van pas komen.

Onze handcrafted originals  zijn op maat gemaakte kunststukken passend en onderverdeeld in diversen stijlen. Veelal wel gewild in een metropolitan interieur. Deze inspiratie voor deze stijlen zijn opgedaan uit regio’s verspreid over de hele wereld.

Voor elk interieur en exterieur een passende stijl.