Wandafwerking

Exclusieve wandafwerking

Wanden komen we dagelijks tegen. Ze zijn belangrijk in de constructie van een gebouw, maar ze dienen ook als scheidingsvorm van grote ruimten. Wij hebben ons gespecialiseerd in exclusieve wandafwerking en ontworpen de meest uiteenlopende esthetische verfraaiingen. Om een extra dimensie te geven aan een ruimte, woning of gebouw. We noemen het ook wel decoratieve wandafwerking.

Exclusieve wandafwerking of decoratieve wandafwerking vormt een belangrijk onderdeel in de wereld van decoratieve afwerkingen. We voorzien wanden bestaande uit beton, hout metselwerk, leem, natuursteen of vulkanisch gesteente van een geschikte pleisterdrager en eindafwerking. Dit zorgt niet alleen voor een fraaie uitstralingen, maar ook voor een betere geluidsisolatie en thermische isolatie.

Brandveiligheid en luchtkwaliteit

Een goede exclusieve wandafwerking biedt zeer veel voordelen. Een belangrijk voordeel waar niet snel aan wordt gedacht, is brandvertraging. De producten waarmee wij werken, zoals kalk, klei, leem en gips, zijn bijna onbrandbaar waardoor de decoratieve wandafwerking ook bijdraagt aan extra veiligheid.

Een betere luchtkwaliteit is nog zo’n voordeel. Wanden die voorzien zijn van exclusieve en decoratieve wandafwerkingen zoals klei, leem en kalk zorgen voor een schonere lucht met minder formaldehyde in de directe omgeving. Dit zorgt voor een prettiger en aangenamer leefcomfort. Wanden voorzien van een leemafwerking, het oudste bouwmateriaal ter wereld, bezitten bijzondere eigenschappen: ze bieden een bijzondere brandveiligheid, dragen bij aan de vochtstabilisatie in ruimten en zorgen voor een uitstekende temperatuurregulatie en warmteaccumulatie. Een groot voordeel van leem is dat de wanden in de zomer relatief koel blijven en in de winter juist warmte afgeven. Tot slot zijn wanden met leemstuc antistatisch en ze bieden bescherming tegen straling, iets wat vandaag de dag steeds vaker voorkomt.

Exclusieve wandafwerking in badkamer & keuken

De keuze voor een exclusieve wandafwerking zorgt voor een ideaal leefklimaat. Wandafwerking komt in verschillende soorten en materialen en kan in allerlei esthetische designs worden uitgevoerd. Een exclusieve wandafwerking is niet alleen mogelijk in woonkamers, maar bijvoorbeeld ook in badkamers waarbij stucwerk met de juiste decoratieve afwerking zorgt voor een gemakkelijk en aantrekkelijk onderhoud. Zo verzorgen we wanden voor in de badkamer, douche of wellness ruimte die op de inwendige hoeken na volledig voegloos zijn. Voegen zorgen ervoor dat water kan indringen wat uiteindelijk zal leiden tot bacteriën en schimmels met een ongezond binnenklimaat als gevolg. Zo kies je voor een sanitaire of vochtige ruimte met een ideaal leefcomfort.

We voorzien ook achterwanden in keukens en toiletwanden van decoratieve wandafwerking in de vorm van stucwerk. In deze omgevingen zijn onderhoud en warmte belangrijke aspecten. Door het toepassen van bijvoorbeeld een leemoplossingen kies je voor zowel een prachtige uitstraling als een kwalitatieve en duurzame wand. In de wand kunnen alle verwarmingsleidingen gemonteerd worden en de wand wordt voorzien van een leemstucwerksysteem dat zorgt voor een uitstekende warmteregulering. Deze manier van toepassen van decoratieve wandafwerking met een extra functie is vele malen schoner dan reguliere verwarming zoals radiatoren en zelfs vloerverwarming.

Alles is mogelijk

Wanden kunnen vandaag de dag afgewerkt worden met kalk, gips, klei, leem en cement. Al deze soorten decoratieve wandafwerking passen wij dankzij onze creativiteit en ervaring op een passende en exclusieve manier toe op wanden in de slaapkamer, badkamer, toilet, woonkamer, keuken, studeerkamer, gastenverblijf, villa, vakantiewoning, zwembad, kantoor, sportzaal, café, restaurant, fitness ruimte, en nog veel meer. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Enkele voorbeelden van onze exclusieve wandafwerkingen:

  • Wanden met een luxe glamoureuze koperen, gouden, bronzen look
  • Wanden een stoere vintage look van roest-, ijzer- of koperoxidatie
  • Wanden met moderne metallic stucwerk afwerking
  • Wanden met een subtiele betonlook
  • Wanden met natuurlijke uitstralingen van kalk en marmermeel in de meest uiteenlopende creaties van rotswanden tot genuanceerde zandsteen blokverband
  • Wanden met een uitstraling alsof ze al honderden jaren bestaan, gemaakt van kalk en klei. Old aged walls met bijzondere patronen en effecten
  • Wanden met een marmerlook. De glanspleisters. De Venitaanse glanspleisters. Deze natuurlijke decoratieve wandafwerkingen geven een extra dimensie aan de ruimte
  • Wanden voorzien en afgewerkt met exclusieve kwast, spons en schildertechnieken. Met hoogwaardige verven zoals verven die bijzondere parelmoer effecten geven
  • Wanden voorzien van speciale verven die oplichten bij verduistering van het licht

Licht speelt de belangrijkste rol bij het maken van een keuze voor de juiste exclusieve wandafwerking. Een natuurlijke lichtbron zoals de zon of kunstmatige verlichting zoals LED verlichting zijn allesbepalend. Daarnaast is de keuze voor vloerafwerking en de rest van het interieur belangrijk en deze worden altijd op elkaar afgestemd.

Wanden laten je leven. Lets create!