San Marco

San Marco

Colorificio San Marco SpA, het moederbedrijf van de  San Marco groep is een toonaangevend bedrijf in de productie en distributie van verven en vernissen voor de professionele bouwsector in Italië en Europa. Ongeveer 80 jaar geleden opende Pietro Tamburini de eerste winkel naast het station van Trevisio.

Met een geschiedenis die tachtig jaar geleden begon is San Marco erin geslaagd om te veranderen met de tijd mee en de eisen van de markt.

Vandaag de dag is het hoofdkantoor van San Marco gevestigd in Marcon, 20 km gelegen van Venetië. Het bedrijf werd in 1937 in Trevisio in het noorden van Italië opgericht en telt nu 11 productie en commerciële vestigingen in verschillende landen met een portfolio van zo’n 7 merken.

Historische pijlers

De belangrijkste historische pijlers van Colorificio San Marco zijn:

  • De uitmuntende zorg en aandacht voor relaties met klanten. Advies en soms zelfs vriendschap spelen hierbij een grote rol
  • Het voortdurend bijwerken van kennis via de Labforpro cursussen en San Marco trainingen
  • Onderzoek en ontwikkeling waaruit innovaties voortkomen die naadloos aansluiten bij de behoefte in de markt
  • Aandacht voor kwaliteit van producten en processen
  • De samenstelling van een breed en diep assortiment dat aan uiteenlopende en specifieke eisen voldoet
  • De selectie van bekwame medewerkers en de voortdurende verbetering van hun professionaliteit
  • Het streven naar een filosofie gebaseerd op duurzame ontwikkeling en op het welzijn van mensen

Deze sterke en overtuigende pijlers hebben ervoor gezorgd dat het bedrijf in de afgelopen decennia enorm is gegroeid en constant nieuwe markten aanboort die worden bediend. Tegenwoordig is de San Marco groep aanwezig in meer dan 100 landen over de hele wereld.

Milieu en mens

In allerlei opzichten is San Marco een en al kwaliteit. Dit blijkt bijvoorbeeld uit de strikte disciplinaire protocollen die worden nageleefd om internationale erkende kwaliteitscertificeringen te verkrijgen. Ook voor het milieu en de mens is een duidelijk beleid waarbij bescherming van het milieu, respect voor de natuur, het welzijn van werknemers en de gevoeligheid voor de artistieke traditie van Italië en Venetië alles bepalend zijn. Deze elementen bepalen de ethiek en de verantwoordelijkheid van de San Marco groep.

Al deze overtuigingen en garanties voor kwaliteit zien we terug in de voortdurende verbetering van de producten, processen en werkomgevingen. Er wordt flink geïnvesteerd in het opleiden van personeel en klanten en er aan sponsoring van artistieke, culturele, sportieve en sociale doelen is ook zeker geen tekort.

In de afgelopen 10 jaar heeft Colorificio San Marco verschillende initiatieven gelanceerd als onderdeel van haar milieubeleid. Nog een interessante ontwikkeling is de overname van Nova Color door San Marco in 2009 waardoor het bedrijf nog groter en ambitieuzer kon worden.

San Marco is een bijzondere leverancier van hoogstaande producten met oog voor het milieu. De kleuren en kenmerken die worden gebruikt volgen de veranderingen van emoties en daarmee het niet hebben van een afwerking van San Marco een waar gemis!