Decoratief stucwerk: eindeloos veel mogelijkheden

Goed stucwerk is veel meer dan alleen voor praktische redenen een muur strak afwerken. Decoratief stucwerk kan een kamer of ruimte een hele andere look en feel geven, en zelfs nieuw leven in blazen. De opties voor decoratief stucwerk zijn eindeloos. Er zijn veel verschillende manieren om je muren en/of plafond af te werken, elk met zijn sterke kanten. Een ding is in ieder geval zeker: bij Erik Spakman ben je aan het juiste adres.

De kwaliteit van de wanddecoraties die Erik Spakman maakt, is een zoektocht en streven naar de perfecte afwerking. Mooi decoratief pleisterwerk blijft vaak decennia lang onderdeel van een ruimte, dus oneffenheden hierin zijn onacceptabel. Het pleisterwerk moet als een vloeiend geheel samenkomen. Of je nu kiest voor een marmer stucwerk, Venetiaans stucwerk of een gouden muur, de kwaliteit van de afwerking staat bij Erik Spakman voorop.

Wil je een echte blikvanger? Kies dan voor een gouden muur

Je ziet het steeds vaker voorbij komen op interieurplatformen online en in tijdschriften: een gouden muur. Niet gek ook, want zo’n muur kan je woonkamer, slaapkamer of zelfs badkamer of keuken volledig omtoveren. Je creëert zo een kamer met een echt luxe gevoel met een metal stuc.

Een metal stuc is een luxe manier van afwerking voor je wand, die voor waanzinnige effecten zorgt. De stuclaag bestaat uit echt metaal, en is met verschillende soorten metaal verkrijgbaar. Wil je graag een gouden look? Kies dan voor messing. Helemaal iets anders? Dan kun je kiezen uit koper, brons, tin, zink, aluminium, ijzer of een van de creaties ‘roest’ of ‘groenoxide’.

Kun je niet kiezen? Ook geen probleem; de metalen kunnen onderling gecombineerd worden, wat een heel nieuw scala aan effecten en kleurcreaties geeft. Ook in de afwerking heb je veel keuzes. Als je een robuuste look wil, ga je voor de raw finish. Je kunt ook kiezen voor industrieel stoer met veel effecten erin. Of ga voor het glamour effect door te kiezen voor hoog gepolijst en een subtiele afwerking.

Decoratief stucwerk op zijn Italiaans

Veel van het stucwerk zoals we dat vandaag de dag kennen, vindt zijn oorsprong in het Italiaanse stucwerk. Zij zijn honderden jaren geleden al begonnen met het aanbrengen van decoratief stucwerk in bijvoorbeeld hun paleizen. Een van de voorbeelden van dat stucwerk is Venetiaans stucwerk. Dit is een luxe en stijlvolle stucsoort die doet denken aan marmer. Dit type stucwerk kun je overal in huis laten aanbrengen, denk bijvoorbeeld aan de keuken of slaapkamer. Maar ook in de badkamer kun je kiezen voor deze vorm van decoratief stucwerk.

De marmerachtige look wordt gecreëerd door meerdere dunne lagen aan te brengen, om vervolgens de laatste laag zeer glad af te werken en te polieren met een vlakke spaan. Daardoor krijg je een mooi glanseffect.