Nova Color

Nova Color: pure hoogwaardigheid

Nova Color werd in 1982 opgericht in Forli, een van de meest productieve delen van Italië als het gaat om afwerkingen. In 2009 werd het Italiaanse bedrijf onderdeel van de San Marco Group: een toonaangevende Italiaanse fabrikant in de productie van verven en vernissen voor de professionele bouwsector met 8 fabrieken wereldwijd. Beide bedrijven profiteren dankzij de nieuwe opzet van meer kennis en geloofwaardigheid wereldwijd. Nova Color internationaal staat bekend als een referentiepunt voor hoogwaardige architecturale coatings en interieur verfeffecten.

Door de jaren heen heeft Nova Color zich uitgebreid en biedt het architecten en ontwerpers wereldwijd een compleet assortiment van textuureffecten en gepolijste pleisters voor interieurs en exterieurs. Daar blijft het niet bij, want ook biedt het bedrijf muurcoatings voor moderne en historische stadsomgevingen aan. En dit allemaal dankzij de intuïtie en creativiteit van het management en de zorgvuldige selectie van hoogwaardige grondstoffen.

Trendsetter

Nog een specialisatie van Nova Color is de productie van naadloze systemen voor wanden en vloeren voor binnen en buiten, en van hoogwaardige verven die beschikbaar zijn als mat, glanzend en satijn. Nova Color is een van de grootste spelers in de wereld als het gaat om architectuurontwerp en het is een trendsetter in het verfsegment.

De decoratieve oplossingen van Nova Color staan voor:

  • Gebruik van organische en hoogwaardige grondstoffen
  • Producten met een lage impact op het milieu
  • Verbetering van het oppervlak als een kunstwerk
  • Creativiteit en geavanceerde producten
  • Kleuren en texturen die trends bepalen

Het bedrijf beschikt over een team van uiterst gekwalificeerde technici die gespecialiseerd zijn in het creëren van nieuwe decoratieve effecten en het onderzoek doen naar beter presterende grondstoffen. Het team is tevens gespecialiseerd in het vinden van gloednieuwe applicatietechnieken en creative structuren.

  • Metal stuc muur

Milieuvriendelijk

Kwaliteit en betrouwbaarheid staan gelijk aan Nova Color. Een gecertificeerde kwaliteitsnorm is altijd gegarandeerd op alle productieniveaus en het bedrijf is UNI EN ISO 9001: 2008 gecertificeerd.

Met Green Approach: Design and Wellbeing staat Nova Color tevens voor het milieu. Wereldwijd worden innovatieve materialen met een zeer lage afgifte van VOS (vluchtige organische verbinding) geproduceerd en gedistribueerd. De uitdagingen van ecologie en duurzaamheid worden vol aangegaan met producten zoals Calce Cruda, Puro, Afrika en Patina Minerale die zeer milieuvriendelijk zijn. Nova Color biedt haar klanten duurzame verven met behoud van de zelfde hoge kwaliteitsnormen. Dit is mogelijk dankzij de zogeheten ‘massa balansaanpak’ die de uitstoot van van CO2 in de lucht verlaagt met een drastische vermindering van fossiele bronnen. Het is daarom een echte revolutie in de wereld van verf die niet alleen de gewoonte van de consument, maar tevens de hele markt zal veranderen. Iedereen krijgt dankzij Nova Color een kans om op een echte en tastbare manier bij te dragen aan de bescherming van de wereld. De exclusieve decoratieve texturen, designs, structuren en wallarts maken de omgeving uniek en elegant terwijl we tegelijkertijd onze levensstandaard verbeteren.

Nova Color verkoopt en  distribueert niet alleen producten over de hele wereld: het bedrijf zet zich ook in voor het aanbieden van trainingen aan klanten om te zorgen voor het juiste gebruik van decoratieve muurafwerkingen, muurcoatings en speciale architecturale verven.