Microcement

Microcement, een moderne afwerking

Microcement is een nieuwe moderne afwerking in Nederland. Microcement en microbeton zijn unieke materialen. Dit van oorsprong Argentijnse product wordt sinds zo’n 20 jaar wereldwijd toegepast. Inmiddels is het ook al een aantal jaren bekend in Europa zoals in Spanje, Portugal, Italië en ook in Nederland wordt het toegepast dankzij interieurstilisten en architecten.

Microcement en microbeton kan worden toegepast op vloeren en wanden.

Wc’s, vloeren, en complete villa’s

Bij het aanbrengen van microcement vloeren en wanden zijn de eventuele voorbehandelingen en de condities van de ondergronden zeer belangrijk.

Vloeren die belast worden met veel water zoals badkamervloeren en doucheruimtes, buitenterrassen en zwembaden sluiten wij uit van onze werkzaamheden omdat hier een te groot risico is op eventuele schade. We brengen het wel (horizontaal) aan op vloeren, tafels, meubels en trappen.
Op elke stabiele ondergrond op verschillende soorten hout, dekvloeren, egaline vloeren, gietvloeren, keramische tegels, marmer en andere soorten natuursteen kan microcement worden toegepast. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan kleine projecten zoals een toilet of uitbouw serre. Behalve kleine projecten, heeft Erik Spakman zeer veel ervaring met grote projecten zoals villa’s, winkelpanden, horeca gelegenheden en kantorencomplexen.

Microcement en microbeton zijn decoratieve coatings op basis van cement, kunsthars of water, soms een beetje kalk en toevoegingen van mineralen pigmenten. Er kunnen speciale effecten gecreëerd worden door te combineren met metaalkleuren en roestoxide producten voor een zeer gaaf resultaat.
Een andere look die we kunnen creëren, is een levendige natuursteenlook. Hierbij speelt de creativiteit van de verwerker een grote rol en dankzij de ruime ervaring van Erik Spakman zorgt dit altijd voor een uniek eindresultaat.

Microcement vloer of wand laten aanbrengen? Neem dan nu contact op.

Microcement badkamer

Microcement vloer badkamer
Microcement badkamer
wc Microcement
Microcement vloer badkamer
Microcement wc
badkamer Microcement
Microcement badkamer

Gemak en kostenbesparend

Vloerverwarming vormt geen probleem voor microcement en microbeton. Het kan over bestaande vloeren en wanden worden aangebracht mits de ondergronden draagkrachtig zijn en worden goedgekeurd. Zeer belangrijk is dat de ondergrond spanningarm is en dat er geen vocht van onderen in kan treden. Er zijn bepaalde ondergronden die eerst behandeld dienen te worden met een epoxy of egalisatie laag. Dit scheelt een hoop sloopwerk tijdens een renovatie of verbouwing en daardoor scheelt het dus ook aanzienlijke kosten.

Dankzij de minimale laagdikte van 2/5 mm behoeft de omgeving weinig aanpassingen. Radiatoren verplaatsen is niet nodig, net als plinten en deuren verwijderen. Alle werkzaamheden worden met de hand gedaan, zowel aan de wanden als aan de vloeren. Hierdoor ontstaat een natuurlijke, warme en subtiele look. Door de creativiteit van de verwerker kunnen vele uitstralingen gecreëerd worden!

  • Microcement

Luxe en zeer aangenaam in onderhoud

Microcement en microbeton kan worden toegepast in een modern industriële omgeving maar ook zeker in een landelijk of klassiek interieur. Het materiaal van microcement en microbeton lijkt op beton, daarom wordt het ook wel betonlook, betonvloer of woonbeton genoemd. Het materiaal zelf kan niet scheuren. Wanneer in de ondergrond constructieve scheurvormingen aanwezig zijn of de ondergrond niet spanningarm is, zullen de scheurvormingen doorzetten in de microcement afwerkingen. Daarom is het vooronderzoek naar de ondergrond dat Erik Spakman uitvoert essentieel.

Er zijn inmiddels net zoals bij beton cire veel leveranciers op de markt uit Spanje en Italië. Wij werken met een beperkt aantal hoogstaande leveranciers.
Onze keuze om met meer dan één verschillende leverancier te werken heeft te maken met de verschillende soorten uitstralingen en creaties die kunnen worden gemaakt.

  • Altijd een passende kleur dankzij een zeer groot en divers natuurlijk uitstralend kleurenpalet
  • Schimmel- en bacteriewerende afwerkingen dankzij de naadloze oppervlaktes
  • Zeer aangenaam onderhoud in vergelijking met hout of marmer

Kies voor meer luxe en houd meer tijd over om van het leven te genieten.