Giorgio Graesan

Giorgio Graesan and Friends

Giorgio Graesan and Friends is ontstaan  uit het idee  om een gemeenschap te creëren gebaseerd op wederzijds respect en gericht op het creëren van een betere wereld door middel van esthetisch onderzoek. Het leven van de familie Graesan is nooit zwart wit geweest: de vader, Luigi Graesan, stichtte na de oorlog de Alpi Colori voor de productie van waterverven en pigmenten in poedervorm.

De twee zonen, Giovanni en Giorgio Graesan worstelen om hun vader te volgen in de kleurrijke bedrijfsvoering, maar ze absorberen de kennis, creatieve nieuwsgierigheid en het verlangen naar groei en innovatie. In 1970, op initiatief van Giovanni, werd de Alpi Parati geboren die zich bezighoudt met Wallpaper. Terwijl Giorgio zich bezighoudt met het creëren en distribueren van innovatieve wand- en muurafwerkingen. Met behulp van revolutionaire marketingstrategieën in krachtige kleuren wordt hij na verloop van tijd commercieel directeur.

Spatula Stuhhi

Muro Naturale

Spatula Stuhhi

In 1983 stimuleert Giorgio het idee om verder door te gaan in de exclusieve decoratieve afwerkingen. Zijn broer Giovanni gaat verder met de ontwikkeling van behang en soortgelijke afwerkingen en technieken. In 1987 was het eerste keerpunt: de lancering van Aquaria, Il Murale In Baratollo.

Een eerste echte marketingrevolutie: een wand in een huis met de uitstraling van een schilderij.

In 1990 ontstaat de zeer bijzondere afwerking Spatula Stuhhi: een natuurlijke marmerpleister van Giorgio Graesan. Deze marmerpleister vormt een ambachtelijke artistiek met een verfijnd kleurenpalet met een ongekende schoonheid. Het idee dat hierachter schuilgaat is dat kleur staat voor emotie. Sindsdien hebben ze vele nieuwe pure kleuren ontdekt, gezien en verwerkt in de productlijnen. Een voorbeeld hiervan zijn de mediterrane kleuren en sferen met de kleuren van Portofino, de stralende zon van Marokko en het leven en de energie om New York te beleven. Deze kleuren zijn tussen 1996 en 2004 bedacht en uitgebracht.

Giorgio Graesan

In 2004 overleed Giovanni waarbij hij een spoor van innovaties en optimisme achterliet in het hart van iedereen die zijn weg kruiste. In 2006 veranderde Giorgio zijn bedrijfsnaam, werd een meer gestroomlijnd gezelschap van mensen, benadrukte het belang van relaties door het woord ‘vrienden’ toe te voegen dat zijn echte doel benadrukte: het creëren van een netwerk van mensen om zich heen die respectvol zijn. Daarbij speelde individuele verbetering en het ontwikkelen van een bijzondere sociale omgeving een grote rol.

De zakelijke motor van Giorgio Graesan is de voortdurende zoektocht naar de beste communicatiestrategieën. Eenvoud en consistentie zijn hierin de boodschap, in de loop der jaren zijn deze waarden steeds belangrijker geworden en dit werd benadrukt door het opruimen van afbeeldingen en inhoud tijdens de enorme golf van verandering als gevolg van de computerrevolutie.

Segui il tuo istinto

In 2012 was het jaar van de grote verandering met de presentatie van de nieuwe stijl ‘volg je instinct’ ofwel ‘segui il tuo istinto’. Deze bijzondere afwerking veranderde de design wereld. Door het op de markt brengen van een product daarmee driedimensionale effecten en dus diepte gecreëerd kon worden, was een absoluut hoogte punt. Uiteraard werden in Italië al honderden en zelfs duizenden jaren geleden afwerkingen gemaakt en gecreëerd met structuur, maar nu werd deze stijl officieel gelanceerd door Giorgio Graesan. En daarmee werd een nieuwe afwerking geboren.

In 2015 resulteerde dit in het openen van de eerste Giorgio Graesan flagship winkel in Milaan om officieel aan de wereld van design, mode en architectuur deel te nemen. Dit is tot op heden een ongekend succes.

Alleen getrainde vakmensen kunnen Giorgio Graesan producten verwerken

Jaarlijks worden er nieuwe producten ontdekt, ontwikkeld en uiteindelijk geproduceerd.

Giorgio Graesan and Friends werkt enkel met duurzame en natuurlijke producten. Kalk en andere mineraalproducten zorgen voor een aangename en gezonde leefomgeving.

Het is een grote warme familie waar alles draait om: ‘Volg je instinct‘.