Plafondafwerking

Plafonds afwerken in stijl

Plafonds zijn de ideale oppervlaktes om decoratief af te werken. Behalve de basis voorzien met een vlakke gips-, leem- of kalkafwerking kunnen we ook plafonds afwerken met een diverse decoratieve stucwerktechnieken. Net als wanden vormen plafonds die voorzien zijn met gipsplaat, steengaas, stucanet, riet of wilgen en afgewerkt worden met kalk, leem of gips een brandvertragende constructie. En dat is belangrijk voor ieders veiligheid. Er bestaan veel mogelijke technieken om plafonds te voorzien van pleisterdragers zoals stucanet, steengaas, gipsplaat, leemplaat of houtvezelplaat. Deze kunnen vast worden gemonteerd of als vrij hangend onderdeel gemaakt worden.

De voordelen van plafondafwerking

Een plafond afwerken of aanbrengen heeft meerdere functies:

  • Het esthetisch mooier maken van een ruimte
  • Brandvertragende werking naar bovengelegen ruimten
  • Geluidsisolatie, het dempen van het geluid naar bovenliggende ruimten
  • Warmte isolatie, het verwarmen van plafonds en het tegen gaan van onnodig verlies van de warmte naar buiten of andere vertrekken
  • Gekoelde plafonds, vooral in penthouses worden deze toegepast om in de warmere perioden van het jaar de ruimten te kunnen koelen
  • Het aanbrengen en verwerken van verlichtingsarmaturen en ventilatie
  • Verlaagde plafonds zijn ideale ruimten om allerlei leidingen en kabels te kunnen wegwerken

Plafonds afwerken wordt al sinds oudsher gedaan met prachtige ornamenten en lijstwerken. In Europa zijn vele prachtige voorbeelden te zien.
Met name in Italië zijn de meest indrukwekkende plafondafwerkingen te vinden. De prachtige paleizen en tempels zijn adembenemend.

Creatie, reparatie en eigen ontwerpen

We bieden niet alleen plafondafwerking of creatie van nieuwe plafonds aan, wij voeren ook restauratie (schade herstel) uit om geornamenteerde plafonds weer origineel te maken. Bij nieuwe plafonds verzorgen wij ook de creatie van ontwerpen aangeleverd door architecten, stylisten of andere opdrachtgevers. En uiteraard denken wij graag met je mee en ontwerpen wij zelf ook decoratieve plafonds.

Naast de uiteenlopende ornamentendecoratie op plafonds kan er gekozen worden voor tal van andere mogelijkheden. Dit kan zijn een combinatie met een secco schildering op de bestaande pleisterlaag of hout. Of een plafond afgewerkt met een klassieke kalkverf. Plafonds voorzien met echte frescos en het inkleuren van de verse kalklaag zijn ook mogelijkheden die wij verzorgen met een team van gepassioneerde specialisten. Als zeer ervaren meesterstukadoors, -schilders en -restaurateurs restaureren en creëren wij plafonds door koven aan te brengen of we creëren verschillende hoogteniveaus waardoor adembenemende effecten ontstaan.

Bijzondere pleisters

Plafonds afwerken met kalkpleisters of marmeren glanspleisters is een goede keuze. De veelzijdigheid van de uiteenlopende kleurpaletten zorgt dat je enorm veel keuze hebt en dankzij de damp-open eigenschappen van de pleisters kies je voor een zeer kwalitatieve plafondafwerking. Ook kalkverf, leemverf en leemstuc kunnen voor deze bijzondere eigenschappen zorgen. Plafonds in een bijzondere vorm afwerken is onze specialiteit.

Laat het plafond stralen en tot zijn recht komen in een moderne of klassieke uitstralingen.