Marmerstuc voor het luxe gevoel in je eigen huis

Een marmer look in je stucwerk staat onwijs luxe in bijvoorbeeld een badkamer of keuken. Maar ook in de slaapkamer past dit type stucwerk ideaal. Een marmer stucwerk krijg je door te kiezen voor Italiaans stucwerk. Deze vorm is verreweg de meest vooruitstrevende afwerking op de markt. Je ziet het terugkomen in de hedendaagse trends, maar ook in historische gebouwen zoals paleizen.

Het is niet voor niets dat het Italiaanse stucwerk zo’n impact heeft gemaakt op de manier hoe wij nu werken. En ook welke trends we nu zien. Door de grote diversiteit aan kleuren, materialen en structuren gaan zij aan kop als het gaat om stucwerk. Ook op het gebied van restauratie, schilderafwerkingen en luxueuze stuc geven zij het goede voorbeeld.

Italiaanse schoonheid

Dankzij hun oog voor schoonheid, kunnen we vandaag de dag producten als marmerstuc en Italiaanse kalk van wereldklasse gebruiken bij de decoratie van wanden. Bij marmerstuc worden er verschillende soorten marmermeel gemengd met mooie kleurpigmenten, om zo een uniek patroon op de muur te creëren.

De technieken zoals de spons-, kwast- en structuurstuc zijn al over heel de wereld te vinden, net als producten zoals glanspleister en metal stucwerk. Deze ontwikkelingen laten

zien dat de markt voor Italiaans stucwerk nog lang niet verzadigd is. Er worden continu nieuwe technieken en producten ontwikkeld, waarbij ook marmer stucwerk niet weg te denken is.

Marmerstuc laten zetten door Erik Spakman

Al sinds 2010 specialiseert Erik Spakman zich in Italiaanse structuurtechnieken. Hierdoor kan hij stenen en marmeren wanddecoratie realiseren voor zijn klanten. Na meerdere studies in Italië en jarenlange ervaring in het aanbrengen van zulk stucwerk, staat Erik binnen de wereld van pleister decorateurs bekend als de maatstaf voor Italiaans stucwerk.

Bij Erik Spakman ben je aan het juiste adres als je op zoek bent naar een exclusieve afwerking voor zowel interieur als exterieur, voor zowel particulieren als bedrijven. Erik is een 5e generatie kalk-decorateur, de eerste generatie pleister meesters stamt uit de vroege 18e eeuw. De afgelopen 20 jaar heeft Spakman onderdeel uitgemaakt van de stukadoors gilde, en na in de eerste jaren te zijn opgeleid, staat hij sinds 2008 zelf aan het roer.

Het proces

Tijdens de eerste kennismaking en het consult worden al je wensen op het gebied van materiaal, oppervlakte structuur en afwerking besproken. Daarna komt Erik Spakman met een voorstel met daarin een gedetailleerde omschrijving voor materiaal en afwerking, een planning en een begroting voor de te realiseren werkzaamheden. Als je hiermee akkoord bent, kan worden overgegaan tot de productie. Samen met een team van gespecialiseerde en ervaren decorateurs gaat Spakman aan de slag om jouw ideeën tot werkelijkheid te brengen.